de Streekroman

De eerste serie streekromans van de Uitgeverij is geschreven door Gerda Geven en Marjon Hoeks. Gerda en Marjon vormen een nieuwe schrijverstweeling. Ze zijn namelijk beiden op 31 januari 1960 geboren. Met veel liefde voor het platteland vertellen ze realistische verhalen over de schrijnende werkelijkheid in het dagelijks leven.

Een greep uit de reacties van lezeressen: "Verfrissend om een keer een breder verhaal over pesten te lezen; over wat het betekent voor de ouders van de pestkop en wat het doet met een gemeenschap.” (Evelien Heuvels-ten Haaken), "Levendig en herkenbaar geschreven." (Annie van den Boom), "Ik herkende de Achterhoek." (mevrouw Weijers), "Herkenbaar hoe de mensen reageren (...) in de Achterhoek. Mooi zoals jullie de Achterhoeker neerzetten. (Liesbeth Nijman)", "Ontroerend ... ik voelde het verdriet van haar zus." (Constance Melissen).

Voor altijd - deel 3

Als haar neef Martin het slachtoffer wordt van pesterijen, wil Anja hem te hulp schieten. Of is het beter om hem, zoals haar zus Mieke meent, de ruimte te geven zelf een oplossing te zoeken voor dit probleem? Totdat het pesten escaleert en Anja besluit in te grijpen. Dat heeft ernstige consequenties voor de pestkop en zijn ouders. Tot Anja’s verbijstering keert een hele gemeenschap zich tegen het gezin. Wat kan zij doen?

Of bestel je boek bij de Aaltense boekhandel Messink & Prinsen


Set met deel 1 en 2

Met het vooruitzicht op het derde, en laatste, deel van de trilogie hebben we de eerste twee delen in een aantrekkelijk geprijsde set verpakt.

Bereid je vast voor op het laatste deel. Begin vandaag nog met Een nieuwe start en De belofte.

Of bestel je boek bij de Aaltense boekhandel Messink & Prinsen


De belofte - deel 2

De eerste maanden na Anja Koenders terugkeer naar haar geboortedorp Aalten verlopen turbulent. Gelukkig komt er al snel een nieuwe man in haar leven, maar het verleden achtervolgt haar hardnekkig. Ex Bram, een echte flierefluiter, accepteert het bruuske einde van hun relatie niet zonder slag of stoot. Dit zorgt voor veel druk op de prille liefde tussen Anja en Sjeng.

Nieuwe buren op De Haart geven Anja nog meer reden tot zorg. Een kind lijkt de dupe te worden van de problemen van haar jonge moeder. Welke hulp is nodig? Wie kan die geven? En komt die helpende hand op tijd?

Of bestel je boek bij de Aaltense boekhandel Messink & Prinsen


Een nieuwe start - deel 1

Na zestien jaar keert Anja Koenders terug naar haar geboortedorp Aalten. Ze heeft definitief een punt gezet achter haar turbulente relatie met Bram. In de Achterhoek hoopt ze rust te vinden. De koele houding van haar zus verwart haar en zet hun relatie onder druk. Waarom reageert ze zo afstandelijk? Wat verbergt zij?

Een nieuwe baan en een plotselinge dood vergroten haar verwarring.

Had Anja die nieuwe start wel in Aalten moeten maken?

Of bestel je boek bij de Aaltense boekhandel Messink & Prinsen